Wireless Arnhem start met ontwikkeling en uitrol van groen wifi netwerk

Wireless Arnhem start met ontwikkeling en uitrol van groen wifi netwerk

21-03-2014

Groen is de toekomst! Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen moeten we om vele redenen vanaf: wegens klimaat en milieus, wegens afhankelijkheid van Russisch gas en nog vele andere redenen. Wireless Arnhem heeft dan ook besloten haar eigen bescheiden steentje bij te dragen en te starten met de ontwikkeling en uitrol van een groen wifi netwerk in de binnenstad.

Door Wireless Arnhem is een hotspot ontwikkeld die stroom krijgt van de zon via zonnepanelen en het internetsignaal uit de lucht plukt van een van onze straalzenders. We zijn begonnen om dit netwerk uit te rollen: van het netwerk van 20 hotspots zijn er nu 5 groen en dit gaan we uitbreiden naar ongeveer 50 hotspots waarvan 40 groen.

Voor zover wij hebben kunnen nagaan is dit het eerste wifi netwerk voor een binnenstad dat volledig op zonne-energie draait! De eerste 10 hotspots zijn betaald door de gemeente Arnhem in het kader van “Energie made in Arnhem”. We zijn op het moment druk op zoek naar financiers voor de overige hotspots! Geinteresseerden kunnen zich melden!